Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the facebook-pagelike-widget domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-2fa domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-recipe-maker/includes/public/class-wprm-print.php on line 127 Populär (och barnvänlig) fiskgratäng -
Go Back

Populär (och barnvänlig) fiskgratäng

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Passiv tid 30 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 personer

Ingredients
  

  • 800-1000 gram torsk och laxfilé
  • 4 msk smör
  • 2,5 dl gröna ärtor går bra att ta frysta
  • 0,5 st purjolök skivad
  • 0,5 ask cocktailtomater
  • 2 dl riven ost 2 dl blir ca 185 gram (?)

sås

  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraîche kokbar
  • 2 msk chilisås
  • 1,5 msk fiskfond
  • 2 msk Maizena
  • 5 msk finhackad dill Färsk/fryst, mängd efter efter smak (vi gillar uppenbarligen dill)
  • citronpeppar

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva den tinade fisken och lägg den i en smord gratängform (modell lite större).
  • Lägg ärtor, skivad purjolök och några delade cocktailtomater ovanpå.
  • Strö över med citronpeppar och några klickar smör (ca 4 msk).
  • Såsen: Blanda mellangrädde och crème fraiche. Rör i chilisås, fiskfond, hackad dill och Maizena. Smaka av med citronpeppar.
  • Häll såsen över fisken, ärtorna purjolöken och cocktailtomaterna.
  • Strö riven ost över fiskgratängen.
  • Grädda i ugnen ca 30 min eller tills osten fått en gyllenbrun färg. OBS! Skalas receptet upp till 12 pers, som vi brukar göra, tar det ca 15 min extra. Kolla fisken i mitten av gratängen för att se om den är klar.
  • Servera tillsammans med ris eller potatis och en blandad sallad.

Notes

Keyword fisk