Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the facebook-pagelike-widget domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-2fa domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-recipe-maker/includes/public/class-wprm-print.php on line 127 Laxmousse -
Go Back
laxmousse

Laxmousse

Sanslöst gott! Perfekt till julbord eller annan buffé, som fyllning till bakad potatis eller tunnbrödrulle. Huvudrätt eller sidorätt – du väljer. Får du massor över funkar det bra att frysa in.
Tillagningstid 1 timme
Passiv tid 5 timmar
Total tid 6 timmar
Måltid Huvudrätt, Smårätter, Tilltugg
Portioner 6 personer

Ingredients
  

  • 5 dl kokt lax eller sik vi kör bara lax
  • 2-2,5 dl majonnäs
  • 2 dl vispad vispgrädde hårt vispad (inte ända till smör)
  • 2 msk god senap vi använder vanlig Dijon
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl finhackad dill dvs mer än en vanlig kruka
  • 0,5 dl finstrimlad purjolök
  • 1-1,5 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt vi använder örtsalt
  • 7-8 blad gelatin 7 räcker gott
  • 3 hg räkor och rökt lax för garnering, men man klarar sig utan

Instructions
 

  • 4 vanliga laxfiléer blev precis 5 dl, men storleken varierar ju så räkna på 5 filéer. (Jag bytte ut en av filéerna mot en varmrökt laxfilé, vilket rekommenderas.)
  • Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i de tinade råa fiskbitarna, lägg på locket och ta kastrullen från plattan. Låt stå ca 12 min med locket på. Låt sedan rinna av och svalna.
  • Mosa fisken med en gaffel och mät upp 5 dl (hellre mer än mindre).
  • Vispa grädden och blanda alla ingredienserna, utom fisken och gelatinet, i en större skål.
  • Rör ner den finfördelade fisken och sist gelatinet.
  • Lägg över i serveringsskålen och ställ i kylskåp ca 5 timmar för att stelna.
  • Garnera eventuellt med räkor och rökt lax.
    laxmousse