Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the facebook-pagelike-widget domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-2fa domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/b/7/3/mammatrams.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-recipe-maker/includes/public/class-wprm-print.php on line 127 Ekologisk hälsoshot på ingefära (sous vide) -
Go Back

Ekologisk hälsoshot på ingefära (sous vide)

En shot om dagen är det som gäller!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar 15 minuter
Måltid dryck
Portioner 1 liter

Ingredients
  

  • 200 gram ekologisk färsk ingefära
  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl ekologisk honung
  • 2 st ekologiska citroner

Instructions
 

  • Förbered din sous vide och ställ in den på 59°C (temperaturen får aldrig överstiga 60°C).
  • Hacka ingefäran i matberedare med skalet på. Det går även bra att grovriva den.
  • Lägg ingefäran i en sous-videpåse tillsammans med vattnet. Jag använder en en vanlig PE-påse från mataffären eftersom PE tål 60° utan problem. Lämna lite luft i påsen, förslut med en klämma/knut/whatever makes you happy och lägg i sous-viden.
  • Låt den ligga i ca en timme. Tiden spelar inte så stor roll här, men minst 20 minuter och ju längre den ligger desto "rivigare" blir den. Rör gärna om i påsen nån gång ibland.
  • Stäng av sous-vide och byt ut vattnet så att temeraturen sjunker till under 40°C. Kör vidare tills ingefärspåsen kommit ner till under 40°C i temeratur.
  • Ta upp påsen, sila av ingefäran och blanda i honungen.
  • Låt svalna helt, pressa sedan i citronerna. Sila eventuellt igen och fyll på flaska.
  • Förvara i kylskåpet, brygden klarar sig minst en månad.